2012. március 30., péntek

A kezdetek.....



A franciák iránti szeretetem már nagyon régre nyúlik vissza. Érdekeltek a franciák, az életük, a boraik, a francia vidék meg persze Párizs, de a főzés valahogy nem. Tavaly év végén valami történt velem és elkezdett érdekelni a főzés. Egy-két próbálkozás követte és megtetszett. Persze ez nem megy egy egyik pillanatról a másikra és a feleségem sokat segít.  Lelkesen próbálkozok.
Blogírásba fogtam, hogy konyhai élményeimet, valamint az elkészült ételek receptjeit itt megoszthassam.   
Ezenkívül minden másról írnék, ami a francia konyhát érinti. Gondolok tájakra, városokra, történelemre vagy szokásra.
Feleségem a lelkesedésemet látva, meglepett ezzel a könyvel karácsonyra. Sokat forgatom, nagyon tetszik.



A könyvben olvastam a bresse-i tyúkról. Gondoltam, ezt ki kell próbálnom. Kis keresgélés után a neten megtaláltam, hol lehet ilyet kapni Budapesten. Nagyvásárcsarnokban,Gál József és Rácz Attila hentesüzletében. Olvastam, hogy remek a kiszolgálás és kiváló a minőség. Így is volt!



                             Gál József (balra) és Rácz Attila maga is dolgozza fel az állatokat
                                                            Fotó: Móricz István


Gondoltam, hogy a leghíresebb francia tyúknak és tartásának gondosságából nem lesz olcsó. Igazam  lett.
25.-28.000.-/db. Már nem akartam annyira. Javasolta a Poulet Noir-t, az csak 3.-4.000.-, de azt is rendelni kell. Nem tudtam mikor megyek legközelebb Budapestre, ezért még várok vele. Aztán vettem báránybordát.
A következő bejegyzésembe leírom milyen lett.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése