2012. április 9., hétfő

Bárányoldalas fokhagymás- petrezselymes mártással

Ahogy az első bejegyzésembe írtam a vásárcsarnokba vettem bárányoldalast, 3 darabot. Találtam egy receptet, a Tapas bár blogon. Igaz nem francia, de megtetszett és módosítottam is rajta.

Az oldalasokat sóval és őrölt rózsaborssal megfűszereztem, belehelyeztem a tepsibe,  3 evőkanál olíva olajat, burgonyát és hámozatlan fokhagymát tettem rá.

Irány a sütő!

  
 A sütőt 200 fokra állítottam és egy óra alatt pirosra sült. A sütés ideje alatt bőven van idő elkészíteni a mártást. 5 gerezd fokhagymát és egy csomó petrezselymet, 1 dl. olívaolajat és csipetnyi sóval és borssal  jól összeturmixoltam.
Tálaláskor az oldalasra kentem a mártást, mellé a sült burgonyát és egy szelet barna kenyeret. Az ételhez száraz vörösbort ajánlok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése