2012. április 22., vasárnap

Quiche Lorraine

Quiche lorraine avagy zöldséges szalonnás lepény. Az eredeti lotaringiai recept húsos szalonnával készül, én baconnal készítettem.
Tészta elkészítése: A lisztet elmorzsolom a margarinnal,  hozzáadok egy csípet sót és félcsomag sütőport, két evőkanál tejfölt meg a tojás sárgáját.
 

Mikor összegyúrtam, a hűtőbe teszem pihenni félórát. A hűtőből kivéve formára nyújtom. A tésztát formába helyeztem, úgy hogy pereme is legyen a tésztának a forma oldalán. Megszurkáltam villával, hogy ne legyen púpos. Előmelegített sütőbe félig megsütöttem.


A feltét elkészítése: A hagymát felaprítom vékony darabokra és serpenyőben megpirítom a bacondarabokkal. Egy tálba felütöm a 3 tojást és hozzáadom a tejszínt, juhtúrót, kaprot, sót borsot.
Jól összekeverem.
A félig megsült tésztára rakom a baconos hagymát, melyet elsimítom és a tejszínes öntetet is ráöntöm.
A tetejére reszelt sajtot teszek és a 200 C-os sütőbe teszem  félórára.


Én úgy szeretem, mikor piros a sajt rajta. Villával beleszúrok, megnézem, hogy az öntet ne legyen lágy.
Mikor elkészült hagyom kicsit kihülni és szeletekre vágom. Tálalhatjuk magában is, de salátával körítve akár főétel is lehet.


Hozzávalók:
Tészta hozzávalói: 25 dkg liszt
12dkg Rama margarin
1 tojás sárgája
      2 evőkanál tejföl  
félcsomag sütőpor

Feltét hozzávalói:
30 dkg bacon 
20 dkg juhtúró
1 csomag kapor
 1 fej vöröshagyma
3 tojás
2,5 dl főzőtejszín
20 dkg reszelt trapista
só, bors




                                                                













  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése